Bo midt i naturen og tæt på byen 

120 nye boliger i skønt naturområde

AAB Kolding opfører 120 nye familieboliger - midt i naturen og tæt på alt det, du har brug for i hverdagen

I smørhullet mellem Marielundskoven, Kolding Storcenter, bymidten og Kolding Gymnasium opfører AAB Kolding 120 moderne og familievenlige boliger. Boligerne bliver i forskellige størrelser med 1-4 værelser.

Med et moderne fælleshus, hyggelige stier, søer og opholdsarealer på de grønne områder mellem boligerne, får det gode naboskab de bedste betingelser. Samtidig er der gode parkeringsforhold og forbindelser til byen omkring boligområdet.


120

Lejemål

Vælg mellem hyggelige rækkehuse og moderne lejligheder

3

Kilometer

Mindre end 3 km til centrum, storcentret og skoven - gå eller cykel til det hele

6

Forskellige boligtyper

Vælg mellem 1-4 værelses boliger og 6 forskellige indretningerRækkehus - 3 værelses bolig i 2 plan


3-værelses bolig i 2 plan

Denne boligtype findes både som 3-værelsesbolig og 4-værelsesbolig. Den eneste forskel mellem de to er, hvorvidt det store værelse på 1.salen er delt op i af en skillevæg, men ellers er alt, ens i de to boliger. 

Boligen indeholder ikke andre hårdehvidevarer end komfur, emhætte og ovn. Det vil sige, at du selv skal medbringe et køle/fryseskab og en opvaskemaskine, hvis du ønsker det. I boligen er der gjort klar til, at der også kan installeres vaskemaskine og tørretumbler på badeværelset på første sal, som det også kan ses på videoen. 

Med til lejemålet hører desuden en carport og et skur.


Rækkehus - 3 værelses bolig i 1 plan


3-værelses bolig i 1 plan

Hjertet i denne boligtype er det store, lækre køkkenalum med højt til loftet og store vinduer ud mod den lille private gårdhave.

Boligen indeholder ikke andre hårdehvidevarer end komfur, emhætte og ovn. Det vil sige, at du selv skal medbringe et køle/fryseskab og en opvaskemaskine, hvis du ønsker det. I boligen er der gjort klar til, at der også kan installeres vaskemaskine og tørretumbler i boligens bryggers, som også udgør forbindelsesgangen til boligens to gode værelser, hvor begge også har udgang til gårdhaven, samt til badeværelset og gæstetoilettet.  

Med til lejemålet hører desuden en carport og et skur som er placeret i direkte forbindelse med boligen.


Lejlighed - 2 værelses Stay-bolig


2 værelses Stay-bolig

Boligen her består af et køkkenalrum med udgang til en lille terrasse og et grønt fælleareal og et godt værelse, som evt. kan bruges til soveværelse. Boligen indeholder hårdehvidevarer som komfur, emhætte, ovn og køle/fryseskab. Der er ingen faciliteter til at vasketøj, men der opføres et fælles vaskeri i afdelingen, som kan benyttes. Vi forventer ikke, at fælles vaskeriet er klar, når de første beboere flytter ind, så derfor skal der findes en alternativ løsning i en overgangsperiode.

Med til boligen hører desuden et mindre depotrum. 

Har du bil, vil du kunne finde parkering til den på afdelingens fælles parkeringspladser - her vil alle heller ikke være klar, før byggeriet bliver afsluttet, så det kan igen være nødvendigt at være lidt fleksibel i den første tid. 

 

Vil du på venteliste?

Disse boliger udlejes efter de normale ventelisteregler. Vi har oprettet en aktiv venteliste til dem, der er interesserede i boligerne på Bertram Knudsens Vej, som du kan skrive dig på allerede i dag.

Du skal skrive dig op som aktivt boligsøgende hos Bovia og markere de boliger, du er interesseret i - er du ikke allerede skrevet op hos Bovia, kan du gøre det nu på www.bovia.dk.


Bo i og med en alsidig natur

Der er lagt en detaljeret plan for de grønne områder mellem og omkring boligerne på Bertram Knudsens Vej. Intentionen er både at tage hensyn til klimaforandringerne og gøre en indsats for at fremme en spændende og blandet natur.

Det betyder blandt andet at en del af parkeringspladserne i området bliver anlagt med græsarmering. Flere steder langs stier og boliger bliver det grønne udtryk fremhævet og forfinet af stauder og forskellige typer af bunddække. Desuden er der valgt flere forskellige typer af træer, som både vil give et mere organisk og spændende og udtryk, samt et område, som adskiller sig fra mange andre almene boligområder.

Håbet er, at afdelingens beboere kommer til at nyde naturen og fællesskabet under nye grønnere rammer. 

Grønne enge

En stor del af de grønne områder mellem boligerne vil blive drevet som engarealer. Her får græs og blomster lov til at gro sig langt store dele af året, så der bliver frøstokke, urter og blomster. Dette vil være med til at tiltrække sommerfugle, fugle og insekter til området, som fremmer naturen generelt, ligesom det kan fremme oplevelsen af at være tæt på naturen. Når vi kun høster enggræsset få gange om året, vil insekter som eksempelvis sommerfugle have bedre ynglemuligheder i området.  

Søer med bløde brinker

I området vil der være to søer som også er med til at give naturen og dyrelivet gode vilkår omkring boligerne. Ved andre vandhuller i Kolding er der observeret de fredede vandsalamandere, og de kan måske også blive en del af dyrelivet i Afdeling 59.  

Den ene sø er en naturlig sø - et såkaldt § 3 område, hvilket betyder, at naturarealet skal beskyttes. I forbindelse med byggeriet, vil vi sikre os, at vådområdet får et løft, så kvaliteten af naturen også her får bedre vilkår. For at naturen kan udvikle sig frit, vil arealet ikke blive beplantet. I stedet vil de naturligt forekommende arter i området få frihed til at etablere sig. Det vil sikre, at de planter, som etablerer sig, passer til de eksisterende forhold i området.  

Den anden sø bliver en regnvandssø. Der vil altid være vand i søen, men vandstanden vil variere efter vejret og årstiden. Meget af regnvandet fra området ledes til denne sø. Det betyder, at området bliver robust i forhold til de klimaforandringer, som vi allerede nu kan se komme inden for de næste 50 til 100 år, med flere voldsomme regnskyl og perioder med langvarig regn. I kanten af den permanente søbred vil der blive sat stauder og græsser, som er særlig robuste over for de variende mængder regn. Desuden vil der blive lagt en del sten, som er med til at holde på søens bløde brinker, når der i perioder strømmer meget vand til søen.

For begge søer gælder det, at hældningen på bredderne ned mod vandet bliver blød. 

Private haver

Husene langs støjvoldene har alle en mindre privat have i umiddelbar forlængelse af deres terrasser. De små haver kan frit anlægges med græs, prydblomster eller grøntsager og urter af beboerne. Haven afgrænses delvist af en halvmur, så der er udsigt fra boligen og haven ud til de grønne fællesområder ud mod voldene.  

Terrasser med udsigt til søer og grønne områder   

En del af boligerne har udsigt og terrasse ud mod de grønne arealer og søerne i midten. Terrasserne afskærmes til siderne med hækbeplatning, mens de er helt åbne ud mod fællesområderne, så det er muligt at følge med i naturen og livet omkring boligerne fra sin egen terrassse. 

Buske og læhegn lags områdets kanter

Langs støjvoldens og store dele af Bertram Knudsens Vej bliver der sat buske, hækplanter og læhegnsplanter. Kantbeplantningen bliver bygget op af flere forskellige arter, og der bliver lagt vægt på buske og hække, som bærer bær og frugter, der er med til at fremme insekt- og fuglelivet i området. Desuden vil en del af frugterne også kunne bruges af afdelingens beboere til eksempelvis marmelade, snaps og saft.     

Boligerne bliver klar til indflytning ad tre omgange

Byggeriet omfatter i alt 120 boliger og er organiseret således, at boligerne bliver klar i etaper. 

1. Etape bliver klar til indflytning pr. 1 november 2020. 

2. Etape forventes klar til indflytning 1. februar 2021.

3. Etape bliver klar til indflytning 15.maj 2021. 

 

 

Januar 2020

Rejsegilde - se billederne fra dagen herunder

Opstart af byggeri

De første boliger forventes klar til indflytning

Vi forventer, at den del af byggeriet som grænser ned mod sygehuset står klar til indflytning.

De næste boliger bliver klar til indflytning

Vi forventer, at den næste del af byggeriet er klar står klar til indflytning 1. februar 2021. 

Boligbyggeriet afsluttes

Den tredje og sidste del af byggeriet bliver klar til indflytning 15. maj 2021.Herefter skal de grønne fællesarealer etableres

 

Beplantning af de grønne områder

Anlægningen af træer, buske, stier og lignende forventes at blive afsluttet i 2021. 

  • 159A6101.JPG
  • 159A6112.JPG
  • 159A6149.JPG
  • IMG_0839.JPG
  • IMG_0840.JPG
  • IMG_0841.JPG
  • IMG_0843.JPG
  • IMG_0845.JPG
  • IMG_0846.JPG
  • IMG_0848.JPG

Plantegninger for de første boliger

1. november er de første boliger klar til indflytning, og vi har i den forbindelse fået opdateret de tilhørende plantegninger, så du nu kan se en mere præcis gengivelse af indretningen - vær dog opmærksom på, at der kan forekomme små variationer. 

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 2, 14 B, 28, 36, 42 og 44

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 2A, 2 B, 14 A, 28 A, 36 A, 36 B 42 A og 44 A

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 2C, 14, 28 B, 36 C, 42 B og 44 B

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, ST 1

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, ST 2

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, ST 3

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, ST 4

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 101

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 102

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 103

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 104

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 201

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 202

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 203

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 4, 204

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, ST 1 og 6, 201

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, ST 2 og 6, 202

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, ST 3 og 6, 203

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, ST 4 og 6, 204

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, 101

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, 102

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, 103

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 6, 104

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 8, ST, TV 46, ST TV

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 8, ST. TH, 46 ST TH og 48 ST TH

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 8 1 th., 46, 1. th og 48, 1. th

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 8 1. tv og 46, 1. tv

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 10, st th

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 10, st tv og 48 st.tv

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 10, 1 th.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 10, 1. tv

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 12, 22, 30, 38 og 40

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 12 A, 22 A, 30 A, 38 A og 40 A

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 18, st. th, 24 st. th. og 32 st. th.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 18, st tv, 24 st. tv. og 32 st. tv.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 18 1 th., 24 1. th. og 32 1. th.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 18 1. tv , 24 1. tv. og 32 1. tv.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 20, st. th., 26 st. th. og 34 st. th.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 20, st. tv. 26 st. tv. og 34 st. tv.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 20, 1. th. 26 1. th og 34 1. th.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 20, 1. tv. 26 1. tv, og 34 1. tv

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 50, St

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 50, 1.

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 52, 54, 56 og 58

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 52 A 54 A, 56 A og 58 A

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 60, 62, 64, 66, 68 og 74

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 60 A og 60 B

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 60 C

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 62 A, 64 A, 66 A, 68 A og 74 A

Plantegning for boligen på Bertram Knudsens Vej 70 og 72

Tillad cookies fra dette site

Vi bruger cookies til at indsamle oplysninger om din færden på websitet

Du kan til enhver tid slette gemte cookies i din browsers avancerede indstillinger

Afvis cookies Tillad kun funktionelle cookies Tillad alle cookies